En
Онлайн банкиране

Използвайте на вашето мобилно устройство или таблет

Кратка презентация

БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ

Банка Пиреос България е универсална банка, специализирана в корпоративно банкиране, банкиране на дребно, финансови услуги за малки и средни предприятия, капиталови пазари. Банката има дъщерни компании и в други финансови сектори, сред които брокерство на недвижими имоти, проектно финансиране, асет мениджмънт и частно банкиране. 

ИСТОРИЯ

Банка Пиреос стъпва на българския пазар през 1993 г. и за своето 24 годишно присъствие в страната печели репутация на динамична, иновативна, гъвкава и стабилна финансова институция с дългогодишен международен опит, експертно ноу-хау и широка гама от висококачествени продукти и услуги.

В началото на 2005 г., в изпълнение на стратегията си за разрастване в Югоизточна Европа и Източно средиземноморските пазари, финансова група Пиреос подписва договор за закупуването на Евробанк, като юридическото сливане между двете банкови институции приключва през март 2006 г. Обединявайки опитът на финансова група Пиреос и предприемчивостта на Евробанк, Банка Пиреос България се превърна в една от десетте най-влиятелни и динамично развиващи се банки в страната.

През декември 2006 г. Банка Пиреос България подписа споразумение за стратегическо партньорство с ING Bank България в областта на финансовите, застрахователни и пенсионни услуги за физически лица, като през 2007 година приключва и прехвърлянето на ритейл портфейла на ING Bank България към Банка Пиреос България.

Към края на март 2017 г. Банка Пиреос България разполага с клонова мрежа от 76 клона, притежава активи за 1.5 милиарда евро, а служителите са над 870 човека. 

СТРАТЕГИЧЕСКИ ЦЕЛИ

 • Последователно удовлетворяване на нуждите на клиентите и очакванията на акционерите
 • Непрекъснато развитие на предлаганите продукти и услуги – въвеждане на все по-актуални и новаторски продукти, административна гъвкавост
 • Затвърждаване на Банката като силна и авторитетна финансово-икономическа структура със стабилни позиции на българския пазар
 • Създаване на силна група от професионалисти, способна да функционира ефективно в рамките на конкурентния банков пазар

ОСНОВНИ ПРИОРИТЕТИ

Смятайки човешкия потенциал за свое най-важно предимство спрямо конкурентите и водеща сила в предоставянето на бързи и висококачествени услуги, Банка Пиреос залага на професионалното развитие на сътрудниците си и на корпоративна банкова култура със следните характеристики:

 • Отзивчивост към клиента
 • Професионализъм
 • Ефикасност
 • Гъвкавост
 • Предприемчивост

МИСИЯ, ВИЗИЯ И ЦЕННОСТИ

Нашата мисия е да бъдем една динамично развиваща се и гъвкава Банка. Банка, приятелски настроена и близка до своите клиенти и акционери. Банка, която разбира и отговаря на техните нужди и изисквания. Банка, която оправдава и надминава техните очаквания. Банка, която се стреми непрекъснато да обновява и подобрява своите продукти и услуги, за да задоволи потребностите на своите клиенти. Банка, която е верен партньор и приятел.

Ние вярваме, че успехът на всеки бизнес е неразривно свързан със социалния просперитет. Непрекъснатите инициативи на Банката по отношение на обществото и служителите й са философията й за растеж, стратегията й за успех и основната й бизнес култура.

Нашата визия е да бъдем силна и авторитетна финансова институция със стабилни позиции и водеща роля на българския банков пазар.

Нашият стремеж е да продължим динамичното развитие на Банката, за да бъдем конкурентоспособни в непрекъснато променящата се среда.

Нашето задължение е да предлагаме на клиентите си иновативни продукти, индивидуален подход и висококачествено обслужване.

Нашата отговорност е да осигуряваме все по-голяма доходност на своите акционери, да продължим да стимулираме своите служители и да инвестираме в тях.

Нашите ценности:

 • Насоченост и индивидуален подход към клиента
 • Развитие на взаимноизгодни партньорства
 • Високо качество на обслужване
 • Творческо търсене и намиране на иновативни решения
 • Разработване на конкурентоспособни решения, носещи допълнителна стойност за нашите клиенти
 • Осигуряване на просперитет и постоянно развитие на служителите, екипност, уважение и доверие

НАГРАДИ

През април 2015 г. е връчен приз от сп. Бизнес Лейди в категория „Банков мениджмънт“ за опита и приноса на г-жа Красимира Тодорова, Заместник генерален мениджър на Банка Пиреос България и Член на съвета на директорите, в областта на управлението на кредитния риск, проблемните кредити и банковото дело като цяло.

Банка Пиреос България спечели наградата в категория "Най-ангажиран към УЧР организационен лидер на годината" на XI-та Церемония по връчване на годишни HR награди, организирана от Българска асоциация за управление на хора в хотел Шератон на 20.01.2014г

Кампанията "БЛАГОДЕТЕЛ" на Банка Пиреос България и УНИЦЕФ България с първа награда в категорията "Най-добра кампания" на осмите годишни награди "Заедно" 2013 г.

Кампания "БЛАГОДЕТЕЛ" на Банка Пиреос България и УНИЦЕФ България с първа награда наEuropean CSR Awards България 2013г.

През октомври 2012г. Банка Пиреос България получава награда за отличното си класиране сред десетте водещи банки, опериращи на българския пазар, от престижната класация на най-големите публични компании в Югоизточна Европа SeeNews TOP 100 SEE. Отличието е прието от Главния Изпълнителен Директор на банката г-н Атанасиос Куцопулос.

Банка Пиреос България спечели в категорията "Бизнес организация" награда "Златна ябълка" за принос към живота и благосъстоянието на българските деца. 2012

Награда "Инвеститор в маркетинг, свързан с кауза" за дарителската кампания "Благодетел", реализирана съвместно с УНИЦЕФ в Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите за 2012г

Първа награда в категория "Най-добре разработен проект до 15.12.2010г." в рамките на инициативата на Министерството на труда и социалната политика - "Работодател на годината".

Награда "Финансов продукт на годината" за 2005, 2006 и 2007г от Международното финансово изложениe "Банки, Инвестиции, Пари" в категориите потребителско кредитиране, депозитни продукти и влогонабиране и картови продукти и услуги.

Първа награда в категория "Най-добра печатна реклама" от Годишните награди на Българската асоциация по маркетинг за 2005 г.

Престижното отличие на вестник "Банкер" "Банкер на годината 2006", присъдено на г-н Атанасиос Куцопулос, главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България за "успешната интеграция на Банка Пиреос с Евробанк и разширяването на пазарните позиции на банката". 

Награда от Национален конкурс "Бранд Мениджър на годината" на Българската асоциация по маркетинг за най-успешно представен международен бранд на българския пазар за 2006 г.

През 2008 Банка Пиреос България беше наградена в класацията "Най-добрите бизнес супермарки в България 2007-2008" и "Най-динамично развиваща се банка за 2007"на годишната церемония "Банка на годината".

Банка Пиреос България беше наградена с приза на Дойче Банк "Straight-Trough Processing 2007" за изключително качество и висока степен на автоматизация на платежния процес.