En

Кратка презентация

БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ

Банка Пиреос България е универсална банка, специализирана в корпоративно банкиране, банкиране на дребно, финансови услуги за малки и средни предприятия, капиталови пазари и лизинг. Банката има дъщерни компании и в други финансови сектори, сред които брокерство на недвижими имоти, проектно финансиране, асет мениджмънт и частно банкиране. 

ИСТОРИЯ

Банка Пиреос стъпва на българския пазар през 1993 г. и за своето 22 годишно присъствие в страната печели репутация на динамична, иновативна, гъвкава и стабилна финансова институция с дългогодишен международен опит, експертно ноу-хау и широка гама от висококачествени продукти и услуги.

В началото на 2005 г., в изпълнение на стратегията си за разрастване в Югоизточна Европа и Източно средиземноморските пазари, финансова група Пиреос подписва договор за закупуването на Евробанк, като юридическото сливане между двете банкови институции приключва през март 2006 г. Обединявайки опитът на финансова група Пиреос и предприемчивостта на Евробанк, Банка Пиреос България се превърна в една от десетте най-влиятелни и динамично развиващи се банки в страната.

През декември 2006 г. Банка Пиреос България подписа споразумение за стратегическо партньорство с ING Bank България в областта на финансовите, застрахователни и пенсионни услуги за физически лица, като през 2007 година приключва и прехвърлянето на ритейл портфейла на ING Bank България към Банка Пиреос България.

Към края на март 2016г. Банка Пиреос България разполага с клонова мрежа от 75 клона, притежава активи за 1.48 милиарда евро, а служителите са над 800 човека. 

НАГРАДИ

През април 2015 г. е връчен приз от сп. Бизнес Лейди в категория „Банков мениджмънт“ за опита и приноса на г-жа Красимира Тодорова, Заместник генерален мениджър на Банка Пиреос България и Член на съвета на директорите, в областта на управлението на кредитния риск, проблемните кредити и банковото дело като цяло.

Банка Пиреос България спечели наградата в категория "Най-ангажиран към УЧР организационен лидер на годината" на XI-та Церемония по връчване на годишни HR награди, организирана от Българска асоциация за управление на хора в хотел Шератон на 20.01.2014г

Кампанията "БЛАГОДЕТЕЛ" на Банка Пиреос България и УНИЦЕФ България с първа награда в категорията "Най-добра кампания" на осмите годишни награди "Заедно" 2013 г.

Кампания "БЛАГОДЕТЕЛ" на Банка Пиреос България и УНИЦЕФ България с първа награда наEuropean CSR Awards България 2013г.

През октомври 2012г. Банка Пиреос България получава награда за отличното си класиране сред десетте водещи банки, опериращи на българския пазар, от престижната класация на най-големите публични компании в Югоизточна Европа SeeNews TOP 100 SEE. Отличието е прието от Главния Изпълнителен Директор на банката г-н Атанасиос Куцопулос.

Банка Пиреос България спечели в категорията "Бизнес организация" награда "Златна ябълка" за принос към живота и благосъстоянието на българските деца. 2012

Награда "Инвеститор в маркетинг, свързан с кауза" за дарителската кампания "Благодетел", реализирана съвместно с УНИЦЕФ в Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите за 2012г

Първа награда в категория "Най-добре разработен проект до 15.12.2010г." в рамките на инициативата на Министерството на труда и социалната политика - "Работодател на годината".

Награда "Финансов продукт на годината" за 2005, 2006 и 2007г от Международното финансово изложениe "Банки, Инвестиции, Пари" в категориите потребителско кредитиране, депозитни продукти и влогонабиране и картови продукти и услуги.

Първа награда в категория "Най-добра печатна реклама" от Годишните награди на Българската асоциация по маркетинг за 2005 г.

Престижното отличие на вестник "Банкер" "Банкер на годината 2006", присъдено на г-н Атанасиос Куцопулос, главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България за "успешната интеграция на Банка Пиреос с Евробанк и разширяването на пазарните позиции на банката". 

Награда от Национален конкурс "Бранд Мениджър на годината" на Българската асоциация по маркетинг за най-успешно представен международен бранд на българския пазар за 2006 г.

През 2008 Банка Пиреос България беше наградена в класацията "Най-добрите бизнес супермарки в България 2007-2008" и "Най-динамично развиваща се банка за 2007"на годишната церемония "Банка на годината".

Банка Пиреос България беше наградена с приза на Дойче Банк "Straight-Trough Processing 2007" за изключително качество и висока степен на автоматизация на платежния процес.